Komplex belsőépítészet, bútorozás

Református templom ( Fót,2014 )

2014 szeptemberében átadásra került a Fóti Református Templom megújult belső tere.

A 360 ülőhelyes templomtér teljes tervezési, gyártási, felületkezelési és helyszíni szerelési munkáit cégünk végezte.  50 m3 szibériai borovi fűrészárut használtunk fel a munkához, 1360 m2 -t felületkezeltünk Adler páccal és Sherwin Williams két komponensű pultlakkal és 5000 munkaórát fordítottunk mindezekre.

A legbüszkébbek a frontokon kialakított úgynevezett “faragott-kettős-csigavonalas” kialakításra vagyunk.  Ezúton is köszönjük megbízónk bizalmát a munka ide ítélésért, a folyamatos partneri együttműködésért és az építő kritikáért.

.
Borászat Tokaj-Hegyalján - Építőipari Nívódíj
( Tokaj - Bodrogkisfalud, 2008 )

Salamin Ferenc tervei alapján készítettük a beruházás komplex épületasztalos kivitelezését.

A nyílászárók tájhoz és funkcióhoz igazodó egyedi tervezésűek, a stílus mellett fontos feladat volt a modern hőszigetelés, a páravédelem belülről valamint az UV védelem kívülről.

Munkánkért Építőipari Nívódíj, elismerő oklevélben részesültünk.

.


Községi fürdő - Helyi Építészeti Örökség Nívódíj
( Szerencs, 2010 )

Egyik legkedvesebb munkánk a szerencsi fürdő projekt volt. Száz évvel az eredeti építést követően, 2010-ben valósult meg a több éve elhagyottan álló, romos fürdő felújítása. Cégünk feladata a homlokzati és beltéri nyílászárók újragyártása, illetve részleges belsőépítészeti munkák elkészítése volt. A szecessziós épület eredeti alkotói nagyon igényes munkát végeztek 100 évvel ezelőtt és a felújítást irányító Salamin Ferenc városépítész, tervező sem kívánt lemaradni tőlük.

A sok finom részletből csak egy-két kiemelés ami kihívást jelentett cégünknek:  A 18mm széles eredeti öntöttvas íves osztókat tölgyből készítettük el, korhű formavilággal, hogy termo üveget tehessünk bele. Az üvegeken egyedi tervezésű ,több tónusú savmarással oldottuk meg a korabeli nívós hangulatot. A beltéri ajtókhoz reprodukáltuk a padlóburkolatba rejtett forgó sarokpántot.

Átadása óta egyfajta “Szerencs szimbólum” ez az épület, örülünk, hogy részt vehettünk a munkában.

.Rákóczi-vár és Múzem rekonstrukciója - Építőipari Nívódíj
( Sárospatak, 2007 )

A sárospataki vár rekonstrukciója több évig tartó folyamat volt. Társaságunk a sárospataki Épszer Zrt. alvállalkozójaként vett részt a munkában. Feladataink voltak egyes nyílászárók felújítása, meleg burkolatok rekonstruálása, porfödém készítése, kiállítási termek komplex belsőépítészete, korabeli bútorok rekonstrukciója.

A felújítást követően munkánkat Építőipari Nívódíjjal ismerték el.

.
Zsinagóga rekonstrukció - Europa Nostra Díj
( Mád, 2004-2005 )

Tervezők : Benkő Ágnes, Virth Péter

A projekten belül a feladatunk a teljes körű belsőépítészet, bútorozás és nyílászárók rekonstrukciója valamint egyes belsőépítészeti elemek restaurálása volt. Fő kihívás volt a feladatban a hajlított 3D-s vad cseresznyés tölgyrészletek minőségi megvalósítása, korhű motívumok faragása, a belső ajtókon egyedi régi kivitelezése valamint speciális aranyozási eljárások a faszerkezeteken.

Munkánkért Europa Nostra örökségi díjban részesültünk az Európai Uniótól a tervező és kivitelező társakkal együtt.

.Deszkatemplom - Pro Architectura Díj (Elismerő oklevél) ( Miskolc, 2000 )

1998-ban tragikus körülmények között leégett az országos hírű műemléki Deszkatemplom.

Vállalkozásunk nyerte el a teljeskörű belsőépítészeti rekonstrukciós munkákat. A feladat óriási kihívás volt, mind volumenében, mind pedig szakmaiságában kollektívánk számára. A kihívás súlya növelte minden munkatársunk felelősségérzetét a sikeres megvalósítás érdekében. 80 köbméter szibériai vörösfenyő deszkát dolgoztunk fel a gyártás folyamán, valamint a kivitelezési munka során különleges csomópont kialakításokat, motívumképzéseket és faragásokat kellett megoldanunk.

A sikeres megvalósítást nagyban segítette a miskolci Hadas Építész Mérnöki és Művészeti Kft fiatal tervező kollektívája, élükön Rudolf Mihály DLA  vezetőtervezővel. Különleges élmény volt továbbá  Makovecz Imre Kossuth-díjas építész iránymutatásait meghallgatni és figyelembe venni a megvalósítás során.

A Deszkatemplom volt az első komolyabb értékrendű munka cégünk életében, melynek sikere erőt adott és nagyban befolyásolta későbbi létünket.

 .


Elismeréseink

Építőipari
Nívódíj
Oklevél


Patricius Borház, 2008

Europa
Nostra
Díj


Mád Zsinagóga, 2007

Építőipari
Nívódíj
Díj


Sárospataki Rákóczi Vár, 2006

Pro
Architectura
Díj


Miskolci Deszkatemplom, 2000

Tanúsítványaink

ISO 9001 és 14001
Tanúsítvány

Minőség- és Környezetközpontú Irányítási Rendszer

CE
Minősítés

68 és 88 mm–es Eurofalcos nyilászáró rendszerekre